clinica-stomatologica-bucuresti

Cum sunt realizate tehnicile de radiologie într-o clinică stomatologică București?

Succesul tratamentelor dentare depinde într-o mare măsură de caracteristicile pe care le prezintă echipamentele și tehnologiile utilizate în cabinetele dentare. Tehnicile radiologice realizate într-o clinică stomatologică București influențează, așadar, rezultatele finale. Funcțiile pe care le prezintă astfel de metode impresionează prin inovație și multifuncționalitate. Oferă o imagine clară a cavității orale, ceea ce va reprezenta un plus de confort pentru medicul dentist. Specialistul va putea analiza cu atenție caracteristicile dinților. Acesta va putea stopa din timp dezvoltarea diverselor afecțiuni sau probleme dentare. Totuși, avantajele pe care le prezintă o asemenea tehnică nu se opresc aici. Printre ele se numără și:

Siguranță – Există un mit conform căruia radiografiile dentare afectează semnificativ starea de sănătate generală. Nimic mai fals. Astfel de metode sunt complet non-invazive. Nivelul radiaților este redus, ceea ce nu va cauza disconfort sau neplăcere pacientului în timpul realizării procedurii. Medicul dentist se va asigura că fiecare etapă este realizată conform standardelor înalte de siguranță. De asemenea, cu ajutorul lor poți menține un echilibru în ceea ce privește sănătatea orală. Tehnicile radiologice te vor ajuta să îndepărtezi cu succes efectele negative pe care le au cariile, infecțiile, chisturile, fracturile sau pungile parodontale.

clinică stomatologică București

Personalizare – Imaginile realizate în urma radiografiei îl vor ajuta pe medic să realizeze un plan de tratament personalizat. Tocmai de aceea, rezultatele finale vor fi pe măsura așteptărilor, indiferent de complexitatea pe care o prezintă intervenția. În plus, procesul de vindecare va fi îmbunătățit.

Eficiență – Tehnologiile de ultimă generație sunt răspunzătoare pentru realizarea rapidă a metodelor radiologice. În doar câteva minute vei primi radiografia dentară, atât în format digital cât și fizic. De asemenea, imaginile vor da dovadă de grade sporite de claritate și precizie.

Investiție avantajoasă – Realizarea unei radiografii dentare nu implică sume colosale. Totuși, nu poate fi estimat un preț fix. Totul este influențat de aparatura utilizată și de nevoile specifice ale pacientului.

Cât de importante sunt tehnicile de radiologie pentru inserarea implanturilor dentare?

Procedura de inserare a lucrărilor protetice nu poate fi realizată fără ajutorul tehnicilor de radiografie. Tocmai datorită complexității pe care o prezintă etapele tratamentului e nevoie de o atenție deosebită la detalii.

Cu ajutorul radiografiei, medicul dentist poate realiza cu ușurință fiecare activitate aferentă procesului de implantare:

– Într-o primă fază va analiza starea generală a cavității orale și va identifica factorii care au dus la căderea dinților. De cele mai multe ori, igiena realizată necorespunzător este de vină pentru majoritatea problemelor dentare. În timp se acumulează un număr cât mai mare de bacterii, ceea ce cauzează apariția bolilor parodontale sau dezvoltarea cariilor. În urma realizării radiografiei dentare într-un cabinet stomatologic București, expertul va analiza spațiile interdentare, starea gingiilor și zona de unde s-a desprins dintele. Va dobândi, de asemenea, o perspectivă nuanțată asupra pierderilor osoase pe care le-a suferit pacientul.

– Imediat după ce a reușit să clarifice ce a stimulat mobilitatea dinților, medicul stomatolog va definitiva cu succes etapele de tratare. Se va alege materialul potrivit și se vor realiza numeroase teste pentru a îndepărta șansele de nereușită. În cazul în care pacientul sesizează nereguli, echipa de profesioniști poate interveni imediat. De asemenea, totul va fi realizat în așa fel încât implantul să se integreze rapid în structura osoasă.

radiologie dentara București

– După finalizarea tratamentului de inserare, tehnicile de radiografie sunt indicate pentru monitorizarea eficientă a implantului. Pacientul va fi nevoit să realizeze periodic imaginile pentru a se asigura că nu intervin complicații ulterioare.

Ce fel de tehnici radiologice sunt utilizate într-o clinică stomatologică București?

Multifuncționalitatea este cea care definește cel mai bine activitățile realizate într-un cabinet stomatologic București. Aici vei avea parte de tehnologii moderne și medici profesioniști, pregătiți eficient pentru orice situație. În cazul metodelor de radiografie, echipa de specialiști te va instrui cu atenție înainte de realizarea imaginilor. Ți se vor oferi informații clare despre mecanismul de funcționare al aparatului și măsurile de protecție împotriva radiațiilor.

În funcție de caracteristicile cavității orale pot fi realizate următoarele tipuri de radiografii:

– Retroalveolară – Este analizat îndeaproape un singur dinte sau o porțiune mică din cavitatea orală. Sunt utilizate de cele mai multe ori când este vorba de o carie profundă sau e nevoie de un implant dentar. Radiografiile intraorale sunt extrem de precise și oferă medicului numeroase detalii despre evoluția afecțiunilor dentare.

– Panoramică – Oferă o imagine de ansamblu a întregii cavități dentare. Este surprinsă atât arcada superioară, cât și cea inferioară. Radiografiile extraorale sunt adesea realizate înaintea primului consult stomatologic pentru a oferi medicului dentist informațiile de care are nevoie.

– Ocluzală – În cazul în care este nevoie de investigarea unei singure arcade dentare. Echipa medicală apelează la o asemenea tehnică pentru a analiza poziția dinților și felul în care se dezvoltă. Radiografia ocluzală este necesară și pentru a determina gravitatea fracturilor maxilare.

În ceea ce privește aparatura utilizată Planmeca ProMax 3D reprezintă una dintre cele mai utilizate variante atât la nivel național, cât și internațional. Printre caracteristicile tehnice pe care le integrează se numără:

– Oferă imagini tridimensionale, realizate cu precizie de un computer modern;

– Prezintă o interfață grafică de ultimă generație;

– Permite planificarea exactă a implanturilor dentare, indiferent de tipul materialului utilizat și de specificațiile cavității bucale.

– Conferă pacientului siguranță, confort și calitate.

Nimic nu se compară cu eficiența noilor tehnologii utilizate în domeniul medical. Radiografiile dentare sunt tehnicile care dictează reușita oricărei intervenții dentare. Fără imaginile clare ale cavității orale, un medic dentist nu poate oferi un diagnostic precis. De asemenea, nu poate identifica riscurile sau problemele cu care se poate confrunta pacientul. Tehnicile radiologice sunt elemente esențiale și pentru definitivarea implanturilor dentare. Personalul medical examinează zona cu ajutorul radiografiilor pentru a accelera procesul de integrare. Imediat după realizarea etapelor de inserare, pacientul va avea nevoie de monitorizări constante pentru a se asigura că totul este în regulă. Planmeca ProMax 3D este o alternativă ingenioasă care te va ajuta să redefinești într-un timp relativ scurt echilibrul la nivelul cavității dentare. De asemenea, nu îți va cauza disconfort sau neplăceri.

Alege o clinică stomatologică București și bucură-te de beneficiile multiple pe care le prezintă echipamentele moderne!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *